Doppen en Blikken
Acties Open 1 Deelnemer

Donaties

Datum Deelnemer Naamsvermelding donateur
Actie totaal: € 30,-

Blog

Hoe is het idee ontstaan?!Hoe is het idee ontstaan?!

Pas geleden zat ik op een loos momentje op Facebook te scrollen. Ik zag een berichtje voorbij komen van een verkoop groep, of iemand interesse had in doppen. Daaronder stonden een aantal reacties en ik was eigenlijk gewoon nieuwsgierig waarom zoveel mensen interesse hadden in doppen. Blijkbaar kan je doppen sparen voor het goede doel. In één van deze reacties las ik dat iemand ze spaart voor Stichting STOPhersentumoren. Deze stichting trok meteen mijn aandacht, ik leg later uit waarom, en ben verder gaan onderzoeken hoe ik zelf ook nog meesparen. Zodoende ben ik op het idee gekomen om doppen/deksels/blikken in te zamelen, in te leveren en de opbrengst te geven aan deze stichting. 

 

Waarom trok het mijn interesse?

Op 5 april 2016 was ik aan het werk. Rond 9.00 uur kreeg ik een telefoontje van pap, het ging niet lekker met mam en ze moest naar het ziekenhuis toe. Er was wel vaker iets aan de hand met mam, dus ik dacht er verder weinig bij na en dacht dat het allemaal wel mee zou vallen. Totdat ik rond 11.00 uur weer een telefoontje kreeg van pap. Ik hoorde bij het eerste woord wat hij uitsprak dat het al goed mis was. Wat bleek; een flinke hersentumor. De grond zakte onder mijn voeten vandaan en ben zo snel mogelijk naar het ziekenhuis toe gegaan. Vanaf dat ene belletje stond onze wereld op zijn kop.

 In eerste instantie werd er gezegd dat ze sowieso nog wel 5 jaar te leven had en ze haar konden opereren. Maar vanaf 5 april is alles in een sneltreinvaart gegaan. De 5 jaar werd verkort naar 3 jaar en al snel werd duidelijk dat ze misschien nog niet eens 1 jaar zou redden. De ene operatie naar de andere (spoed)operatie kwam, verschillende complicaties, reanimatie, schimmelinfecties, chemokuren en bestralingen, uitzaaiingen naar de rug, longontstekingen en van ziekenhuis naar zorghotel  naar revalidatiecentrum naar ziekenhuis. 

Mam heeft geknokt voor haar leven, maar 6 maanden na de diagnose was ze compleet op. Op 29 september 2016 hebben we haar op 57 jarige leeftijd moeten laten gaan.

Een aantal maanden naar haar overlijden, ben ik samen met pap naar het ziekenhuis geweest. De behandelende arts hield een speciale lezing voor alle artsen over de situatie van mam. Veel complicaties waren bijzonder, hoorde eigenlijk niet te kunnen. Ze hebben veel over het hoofd gezien en wilde leren van deze situatie. Nu 4 jaar later wil ik me graag inzetten voor dit goede doel, zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek. Zodat het leed dat mam en haar naaste omgeving heeft meegemaakt, zo weinig mogelijk mensen overkomt. Dit gun je niemand.

Liefs,

Renée de Graaff, trotse dochter van Hannie de Graaff-Tebbertman 07/04/1959 - 29/09/2016

 Blog overzicht:

Titel
Hoe is het idee ontstaan?!


Recente donateurs
Sanne de Bruijne€ 15,-
Trots op jou!
J d B€ 10,-
Mooie actie!
Anoniem€ 5,-


Promoot deze actie: