SPONSOR-ACTIE NN Marathon Rotterdam voor STOPhersentumoren.nl
Acties Open 1 Deelnemer 2 Foto's

Meer informatie

Samen verschil maken

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Om hogere genezingspercentages te creëren. Wetenschappelijk onderzoek wordt voor een groot gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is Stichting STOPhersentumoren.nl opgericht; We willen de best mogelijk zorg voor kankerpatiënten.

Onze missie:

Wij willen niet omgaan met kanker, wij willen genezing!

Stichting STOPhersentumoren.nl zet zich in voor hersenkanker. Onderstaand 9 jarig meisje, dochter van een patiënt, legt uit waarom; (klik op het plaatje)

STOPhersentumoren meisje filmpjeOns statement:

"Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van STOPhet.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

 

 

 

Donaties

Datum Deelnemer Naamsvermelding donateur
Actie totaal: € 6.289,-

Blog

Het doel: een analist-pipetteerrobot voor het Erasmus MC!Het ErasmusMC Rotterdam heeft dringend een pipetteerrobot nodig.

 

? Waarvoor is de pipetteerrobot nodig?

We staan op het punt van een ommekeer in de behandeling van de hersentumorpatient, aldus prof. dr. S. Leenstra en drs. M. Lamfers van het ErasmusMC te Rotterdam. Prof. dr. Leenstra: "Want na jaren onderzoek (vooral door STOPhersentumoren gefinancieerd!) hebben we nu iets wat we de patiënten kunnen aanbieden. We zijn nu in staat 95% van de biopten die we in het lab krijgen vanuit de OK in kweek te brengen. Ook tumoren met IDH mutatie (uniek in de wereld!). Vervolgens kunnen we deze kweek testen op meer dan 100 soorten cytostatica. We willen nu starten om deze optie, het testen welk medicijn op welk tumor weefsel aanslaat, voor alle patienten in Nederland met een recidief glioom aan te bieden. En dat gaat niet zonder een pipetteerrobot. Want zonder deze robot kunnen wij in het laboratorium alle testen niet aan! We beginnen daarom nu slechts met het testen van 1 medicijn op de weefselkweek van de patient, maar we willen alle 100 middelen uittesten. Alleen dan komt er een persoonlijke behandeling voor de patient. Wij verwachten dat we binnen redelijk termijn zullen kunnen uitbreiden naar testen van veel meer middelen per patient. En juist dát zal voor de patient leiden tot de beste keuze. En vooral als we meer middelen per patient willen testen kan dat niet zonder deze pipetteerrobot. Help ons daarom met de donatie van 60.000 euro om dit onderzoek inclusief de pipetteerrobot te bekostigen. 

 

? Waarom zit ErasmusMC verlegen om geld voor dit apparaat?

Hersentumoren zijn een zeldzame ziekte ( dan 2000  nieuwe gevallen per jaar), darom krijgt onderzoek naar hersentumoren heel weinig geld in de medische geldverdeling. Het is belachelijk, ik weet het, we kunnen er uren over discusiëren waarom niemand dit apparaat, wat zo nodig is, aanschaft. Met discusieren helpen we de hersentumorpatiënt niet. Er moet gewoon geld komen. Donaties. We moeten wat doen!Blog overzicht:

Titel
Drie keer = scheepsrecht!
Mud Sweat Trails Sore Zoetermeer ... bedankt!
Fantastische donatie én ... een tip van de sluier ... !
Foto's tijdens winterloopje door De Elzen!
Motto is veranderd!
Het doel: een analist-pipetteerrobot voor het Erasmus MC!
Twee jubilea, dus toch weer een actie!
'De pijn vergeet je weer, de euforie blijf je onthouden!' (citaat: Pieter Wils)
'It giet oàn!'
Vooruitgang!
Tegenslag!
Reclame!
Over de €3.000,- dankzij de meiden van VWO-4 van het Dalton Lyceum te Dordrecht!!!
Trainingen 3!
Trainingen 2!
Geweldige 'Bak-Actie' DMHC MC1!!!
Mijn verhaal (deel 7).
Informatiebrief Arjen; slotopdracht Rijndam.
Mijn verhaal (deel 6).
Mijn verhaal (deel 5).
Mijn verhaal (deel 4).
Mijn verhaal (deel 3).
Mijn verhaal (deel 2).
Mijn verhaal (deel 1).
Trainingen!
Herinnering op Facebook
Ik glim van TROTS!
In de startblokken, het gaat gebeuren!!!


Recente donateurs
Ruud Adriaansens€ 50,-
Onder de 3:58uur, topprestatie, onder deze omstandigheden en ook nog eens je eerste Marathon. Respect! Ik vond het super dat jouw prestatie heb mogen meebeleven!
Jacob De Laat€ 25,-
Succes!!
Yvonne Mol€ 25,-
Denk aan de 3 R's:We duimen voor je, Arjen!
arnold van gemert€ 25,-
Patricia en Nick€ 10,-
Heel veel succes!


Promoot deze actie:


Zonder onderzoek geen kans, zonder u geen onderzoek!

Ga naar STOPhet.nl voor meer informatie en meer inzamelingsacties