Evita van Amerongen
OFFLINE

Evita van Amerongen


Ik doe mee omdat:
Op 14 april 2022 kreeg mijn vader te horen dat hij lijdt aan een hooggradige hersentumor, Glioblastoma Multiforme, en was meteen ongeneeslijk ziek. Door de marathon van Berlijn te lopen wil ik geld ophalen voor onderzoek naar deze ziekte.


Lieve vrienden, familie, kennissen en andere lezers,

Op 14 april 2022 zette een slechtnieuwsgesprek in het Rijnstate ziekenhuis de wereld van mijn vader, maar ook die van mij, op zijn kop. Mijn allerliefste vader, best buddy en rots in de branding, had zeer waarschijnlijk een hooggradige hersentumor. Later werd dit in het Radboud UMC bevestigd. Het ging om Glioblastoom (GBM), een zeer agressieve hersentumor met een gemiddelde overleving van ongeveer 1 jaar, bij maximale behandeling. Helaas is hier nog steeds geen genezing voor gevonden.

Mijn huisgenoot en goede vriendin Suus en haar broer Jochem trokken een soortgelijk zwart lootje. Zij verloren hun broer(tje) aan een ependymoom; een zeer zeldzame hersentumor die bijna uitsluitend bij kinderen voorkomt. Dat is inmiddels al elf jaar geleden. 

Samen willen wij ons verdriet omzetten in actie. Daarom lopen wij op 24 september 2023 de marathon van Berlijn. Ik voor Stichting Stop Hersentumoren, Suus en Jochem voor Stichting Prinses Maxima (https://www.maximaalinactie.nl/teams/team-daan-de-jong/donors).
Ons doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren, voor volwassenen en kinderen. 

Help je mij door rechts of onderaan op deze pagina te doneren? 

Alle steun, groot en klein, wordt enorm gewaardeerd. 

Liefs, Evita

Update 29-08-2023: 
Helaas is mijn lieve vader op 19 augustus 2023, 16 maanden na het slecht-nieuws-gesprek, overleden. Hij heeft, zeer dapper, alles eruit gehaald wat er in zat. Hij zal voor altijd een inspiratie blijven, voor mij en vele anderen.

De opbrengst gaat, zoals pap dit graag wilde, naar veelbelovend onderzoek naar GBM. Hopelijk is er in de toekomst meer perspectief voor deze patiënten.

unnamed 1WhatsApp Image 2023 03 23 at 10.06.25 AMWhatsApp Image 2023 03 23 at 10.07.40 AMunnamed

 

Verhaal van Stichting Stophersentumoren:

Samen verschil maken

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Om hogere genezingspercentages te creëren. Wetenschappelijk onderzoek wordt voor een groot gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is Stichting STOPhersentumoren.nl opgericht; We willen de best mogelijk zorg voor kankerpatiënten.

Onze missie:

Wij willen niet omgaan met kanker, wij willen genezing!

Stichting STOPhersentumoren.nl zet zich in voor hersenkanker. Onderstaand 9 jarig meisje, dochter van een patiënt, legt uit waarom; (klik op het plaatje)

ReclametekstOns statement:

"Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van STOPhet.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

Evita
van Amerongen
Evita van Amerongen Steun mijn actie
Evita van Amerongen