Eelke Bos
Bestemmingsfondsen Open 1 Deelnemer

Meer informatie

Ik ben neurochirurg en van alle onderzoeken naar hersentumoren die ik tegenkom, is er voor meningeomen het minste hersentumoronderzoek. Vorige week was ik op het internationale congres voor hersentumoren. Daar spraken we als onderzoekers onder elkaar over de weinige medicamenteuze opties die er zijn voor patiënten met een meningeoom, met name de meningeomen van hogere graad. Op het congres werd weer een negatieve trial gepresenteerd van een medicijn waarop veel hoop was gevestigd. Er moet zo spoedig mogelijk een betere behandeling komen voor deze patientengroep en ik wil hier bij helpen.

Hier in het lab van het ErasmusMC is het gelukt om meningeoomcellen te kweken, dat is behoorlijk moeilijk. Maar nu kunnen we de volgende stap maken. Iets met deze cellen doen, om zo snel mogelijk resultaat te behalen voor de patiënt. Ons idee is nu om een drug-screen uit te voeren op cellen van patiënten met een meningeoom, met gebruikmaking van de indrukwekkende pipetteer robot die Stichitng STOPhersentumoren.nl begin dit jaar heeft gefinancierd. We hebben dus de cellen, de machine, het enthousiasme. Het enige wat ontbreekt is het geld om een onderzoeker hiervoor vrij te maken.

Als we 5.000 euro ophalen kan een onderzoeker hier een maand aan werken. Bij 10.000 euro twee maanden, bij 15.000 euro drie maanden. etc. etc. Helpen jullie mee om dit meningeoomonderzoek van start te laten gaan. Het zou goud zijn als we met elkaar een jaar lang een onderzoeker aan het werk zouden kunnen helpen om alleen maar te werken aan een betere behanelding voor meningeoompatienten.

Help jij mee met een warme donatie? Alle euro's helpen.

Dank u wel,
M. vr.gr.
Eelke Bos,
neurochrirurg ErasmusMC Rotterdam

Donaties

Datum Deelnemer Naamsvermelding donateur
Actie totaal: € 370,-


Recente donateurs
Ton Drektraan€ 25,-
De fundamentele voorwaarden voor tumor onderzoek zijn aanwezig Dus nu doorpakken. Hersentumoronderzoek blijft toch het stiefkindje binnen het hersenonderzoek
Thea de Smit-Parent€ 15,-
Patricia Paauwe€ 15,-
Pelle Suringa€ 10,-
Succes!
Frans en Thea Van Zoelen€ 20,-
Veel succes


Promoot deze actie: