Elly Leijstra
OFFLINE

Mijn verhaal


Ik doe mee omdat:
In mijn hoofd woekert een spinnenweb, niet zomaar een web. Mijn web is een tumor die dagelijks mijn leven beheerst. Hij zit in mijn hoofd en kan niet worden verwijdert. Het heeft mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet. Het verandert mij.........


Een moment om even bij stil te staan…..

Ik ben Elly Leijstra v.d Velde en woon in de gemeente Dongeradeel en vorig jaar ben ik getroffen door een hersentum. Mijn tumor woekert in mijn hoofd zoals een spin zijn web spint. Hij komt op plaatsen en nestelt zich daar. De beste chirugen kunnen deze tumor niet verwijderen, alleen maar op plekken waar geen gevaar drijgt. Stel je voor er word iets geraakt, dan ligt je leven overhoop. Mijn leven en dat van mijn gezin staat helemaal op z’n kop. Weg toekomst en al je dromen, je leven is vanaf die dag onzeker………..

Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. ...

Je gedachten staan nooit stil, soms wil je dit wel heel even. Even niet denken, even.... heel even onbezorgd zijn. Onbezorgd, niet denken aan wat de dag voor morgen in petto heeft. Zomaar even, fluitend en zingend je dag doorbrengen dat zou mooi zijn.


Soms betrap ik mij erop en fluit ik, hé denk ik dan: " dat was een moment dat ik er even niet aan dacht". Hé het bestaat dat er mooie momenten zijn, heel klein maar het kan. Yes ook dit gevoel mag ik intens beleven, ik hoop nog heel vaak. Van deze momenten word je gelukkig.

Op dit moment weet ik dat er een operatie komt. Een hersenoperatie van 12 uur. Maar deze operatie maakt mij niet beter. Er word een stuk van mijn tumor verwijdert zodat ik mijn gezichtvermogen op links behoud. Maar ik weet ik zal nooit meer zijn zoals ik graag wil zijn.

Ik wil voor meer onderzoek meerdere actie op touw zetten. Meer actie, betekent meer geld en meer geld betekent meer onderzoek. Ik zal mij hiervoor inzetten. Mijn acties zullen zijn: 

* Met de Bergentocht tegen kanker heb ik samen met Freerk en onze dochter Froukje en twee vrienden Anne en Reino 7034,00 euro         opgehaald.

*Ik wilde rond mijn verjaardag iets speciaals en zo is de "kuier foar Elly"ontstaan. Mensen lopen tijdens deze kuier over paden en wegen in het mooie landschap tussen Stad en Wad. Opbrengst van de kuier was 4170,00 euro

De volgende actie is verzammelen van blikjes, kroondoppen, wijndoppen en zegels van zeecontainers.

Er is een flessenactie/collectebus

Ook word er Bingo gespeeld voor dit doel

De Bonifatiusloop is dit jaar voor mijn doel, meer onderzoek naar meningoom.

Ook komt er een brood uit, op 1 februari gaat Elly's Desem verkocht worden.

 


En ik ben niet de enige in Nederland die deze vernietigende diagnose krijgt. Iedere dag komen er vier mensen bij en vooral kinderen en jongvolwassenen. Van alle kinderen die overlijden door kanker, overlijdt zelfs 41% van hen door een hersentumor. Dat moet stoppen.

 

 

Onderzoek

Met mijn acties ik veel geld veel geld op te halen voor ¨Meningeoom onderzoek” zo heten de monsters in mijn hoofd…Om een onderzoek te starten is er veel geld nodig. Help ons zodat we meer komen te weten over deze monsters. Een groot onderzoek te kunnen starten is er zeker 2 tot 6 ton nodig.

Reclametekst{/modal}Ons statement:

"Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van STOPhet.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

Mijn info

181.70 %
Elly
Leijstra

Blogs 2

Titel
de afstanden
De Kuier foar Elly

Donaties

Datum Naamsvermelding

Acties

Open
1 Deelnemer
Open
1 Deelnemer
Open
1 Deelnemer
Open
14 Deelnemers


Zonder onderzoek geen kans, zonder u geen onderzoek!

Ga naar STOPhet.nl voor meer informatie en meer inzamelingsacties